Aceste dispozitive sunt destinate pentru formarea și coacerea produselor din carne, care sunt umplute în membrane sau a specialitatilor. 

Turnul de presare si coacere sau presa de coacere are rafturi cu forme pe mai multe niveluri aşezate pe un cadru tip cărucior. Formele sunt închise după umplere de stația de închidere, realizată pe un carucior mobil. 

În principiu, presele de coacere sunt împărțite în două grupe. 

Primul grup este destinat produselor in membrana, care au un volum predefinit bine stabilit care urmează a fi prelucrat. 

Al doilea grup este pentru presarea a produsului care este introdus manual și al cărui volum nu este bine definit pentru fiecare sertar dintr-o presă de coacere. 

Presa de coacere pentru primul grup de produse are o formă definită și capacul este ferm încorporat în design-ul presei de coacere. 

Pentru al doilea grup, presa de coacere are o formă definită și capacul de închidere este montat liber în proiectarea presei de coacere. In acest caz, produsul încărcat este comprimat în mod individual. Acest lucru asigură faptul că fiecare produs este presat chiar în presa de coacere. 

Formele de produse sunt realizate  la cererea clientului. Formele sunt discutate pentru fiecare produs cu clientul și în cazul în care clientul nu este sigur cu privire la forma finală a formei dorite, se realizaza una spre examinare. Numai după acordul final al formei de catre client, presa va intra in lucru. 

Închiderea presei de coacere se face cu stația de presare şi închidere cu acționare pneumatică. Funcționarea acestui aparat este simplu. Aceste activități trebuie să fie efectuate de către personal calificat. 

Avantaje:
- spatiu castigat
- uniformitatea produsului final cu greutate constanta 
- pregatirea produsului pentru feliere
- investitie mica
- posibilitatea unei automatizari complete

 

Prese individuale

Prese realizate dupa indicatiile potentialului client.

Turnuri de presare si coacere

Sep. 4, 2014

Turn de coacere si presare pentru specialitati din carne

http://industriacarnii.ro/tehnologie/echipamente/2208-turn-de-coacere-si-presare-pentru-specialitati-din-carne-