Maşină de porţionat cu JET de APA cu mare presiune

Cu ajutorul masinii cu jet de apa sub presiune puteți tăia/debita: 

- Prăjituri congelate sau la temperatura ambianta

- Prăjituri rotunde sau tarte.

- Fursecuti / biscuiti

- Pandispan 

- Parfe, spume

 

- Timpul mediu pentru tăierea pentru un platou congelat de dimensiuni de 60 x 40 cm este de aproximativ 5 până la 6 minute. Tăierea depinde întotdeauna pe produsul pe care dorim să  îl taiem și condițiile fizice (temperatura și așa mai departe ...) și, de asemenea, depinde de numărul de porții și de geometria care trebuie să fie tăiată. Perioada minimă de un platou de prăjitură poate fi 2 sau 3 minute și timp maxim, foarte rar, mai mult de 7 sau 8 minute.

- Masinile taie platouri de prajituri congelate sau proaspete în porții mici. Dimensiunea și forma porțiilor este nelimitata, și sunt programate utilizând software-ul standard furnizat împreună cu mașina. 

- În scopul de a asigura produse alimentare sigure și procese de curatere adecvate, masinile cu jet de apa au fost proiectate și fabricate, în conformitate cu principiile unei bune curatari.

- Prajiturile sunt in contact doar cu două elemente: apă (aceeași apă pe care o bem, luate de la sursa municipala, doar se filtrează înainte de mașină). Apa pentru tăiere nu se recircula. Apa trece prin prajitura sau produsul alimentar ( produsul este taiat in acelasi  timp, deoarece presiunea apei este foarte mare, și, de asemenea, viteza  apei) și merge direct într-un canal de scurgere. Consumul de apă este de aproximativ 50 de litri pe fiecare oră de muncă (modele LX sau LC Top Clean). Al doilea element în contact cu produsul alimentar sau prajitura/tort este tava speciala (făcut din oțel inoxidabil, această tavă poate fi spălata în mașina de spălat vase, cu apă caldă și agenți de dezinfectare adecvati). 

- Varietatea de produse care pot fi tăiate prin metoda jet de apă este mai mare decât cu orice altă metodă de tăiere, mai ales dacă avem în vedere că aceasta este o tehnică potrivită pentru tăierea produselor si la -20 °C.

- Referitor la grosimea prăjituri, este importantă grosimea maximă de tăiere permisa de masina cu jet de apa, careeste de aproximativ 75 de milimetri. Oricum, recomandarea este de a lucra cu produse a căror grosime nu este mai mare de 50 mm, în scopul de a permite viteze de tăiere rezonabile. Produse foarte groase necesita viteze de tăiere lenta, ceea ce înseamnă cantitate mai mică de platouri cu prajitura taiate pe oră. În prezent producătorii de produse de patiserie sunt concentrati pe  produse mai subțiri, ca acestea grosime mai mică permite viteze de taiere mai mari, condiții mai bune de transport (datorită stabilității lor) și, de asemenea, forma geometrică a porțiilor este apreciată mai bine dacă înălțimea este mai mica. 

- Masina de tăiere cu jet de apă este perfectă în cazul în care gama de produse este mare și în continuă schimbare. Ca orice metodă de lucru are limitările sale. Nu este recomandat pentru produsele ambalate care trebuie să fie păstrate la temperatura camerei. La tăierea produselor de patiserie cu jet de apă, există o cantitate foarte mică de umiditate pe calea unde jetul  trece prin produs (mai puțina umiditate decât dacă am tăiat produsul cu un cuțit umed). Dacă produsele sunt înghețate, nu afecteaza cu nimic această cantitate mică de umiditate. În cazul în care produsele sunt la temperatura ambianta, nu putem ambala aceste produse în pungi ermetice sau pachete dacă nu ne-am permite un timp, pentru a se evapora umezeala reziduală. 

- Este necesară testarea pentru ciocolată pentru a se asigura ca taierea este adecvata acesteia în ceea ce privește compoziția sa, în timp ce la produsele acoperite de ciocolata nu este nici o problema. 

- O limitare este tăierea cremei frisca la o temperatură peste punctul de îngheț. Ele se pot relipi dacă consistenta este scăzuta sau fluxul de apă poate absorbi o parte din crema, lăsând un decalaj mai mare între produse. Cu aceste limitări generale, dintre care unele pot fi evitate prin uscare in câteva minute, un șoc rece în congelator, sau o mică schimbare în compoziție, se poate spune că flexibilitatea mașinii privind tăierea diferitelor produse este una dintre punctele ale sale forte. 

Jetul de apă poate tăia orice geometrie ne dorim, nu numai liniile drepte, dar, de asemenea, orice fel de geometrii. Putem personaliza produsele în câteva secunde, tehnologia este foarte flexibilă sub acest punct de vedere, astfel încât  putem oferi pe parcursul anului diferite produse personalizate (de Paşte, Crăciun, Ziua Mamei/Tatălui, sărbători locale, și așa mai departe). 

Exemplu: unii dintre clienții  personalizeaza fursecurile / biscuitii: se taie aluatul proaspăt prin jet de apă, apoi le introduc formele tăiate personalizate în cuptor și se coace produsul. Ei au tăiat în mod normal mai multe straturi unul peste altul, în același timp. Ei au salvat multa muncă si ei nu mai folosesc forme, astfel incat  oferă fursecurile personalizate în funcție de datele speciale, sărbători, clienților. 

AVANTAJE ale masinii cu jet de apa sub presiune

- Este un proces ideal, igienic și eficient pentru taierea de produse de patiserie/cofetarie

- Taierea/ debitarea se face numai cu apa pura

- Controlul cu ecran tactil

- Pierderi minime, taiere perfecta

- Nu necesita schimbarea lamei pentru ascutire

- Taie forme complexe, design propriu

- Taie produse proaspete și congelate

- Puterea de a fi mai productivi si diferiti de concurenta

- Nu comprima produsele de patiserie

- Nu este nevoie de sârmă, cutit pentru taiere, marginile raman intregi

- Viteza maximă, productivitate maximă si randament crescut

- Necesita curățare minima

- Aceeasi taiere ascutita pentru intregul produs

- Forme standard și forme personalizate de taiere - surprindeti placut clientul

- Elimina potențialul de contaminare

- Necesita un singur operator

- Eliminarea de matrițe și cuțite.

- Igiena este de neegalat in procesul de taiere.

- Finisaje perfecte, chiar și când sunt produse dificile.

- Abilitatea de a crea noi forme și produse, imaginatia este limita!

Maşina de porţionat cu jet de apa, varianta "small"

Modelul de masina cel mai mic pentru patiserii/cofetarii a fost lansat la expozitia de la Paris 2016 ‘Europain”și aria sa de tăiere este de 400 x 300 mm.

Dimensiunile mașinii sunt (lungime x latime x inaltime): 126 x 80 x 128 cm. Dimensiunea redusă a acestuia este perfectă pentru acei artizani care doresc să-şi dezlănțuie imaginația lor prin tăierea oricărei forme de patiserie/cofetarie.

Masina de portionat cu ghilotina cu ultrasunete

Avantajele lamelor de taiere tip ghilotina cu ultrasunete

Partenerul meu deja a implementat cu succes numeroase aplicații, cum ar fi: 

- Tăierea și separarea tortului, bezelelor și altor produse de panificație 

- Lungime și tăierea "Crossways" de biscuiti dulci pe ambele părți 

Branzeturi ( moi, tari) - tăiere în felii sau bucăți/porții 

- Tăierea controlată de covrigi, a produse de patiserie 

- Tăiere de delicatese (cum ar fi aspic sau pate) 

- Prelucrare cu ultrasunete a diverselor produse din industria alimentară

 

 

Avantaje:  

- Secționare fără deformarea produsului 

-  Suprafața perfect curată după tăiere 

- Procesul deosebit de avantajos din punct de vedere sanitar 

- Nu se lipeşte produsul pe lama din cauza ultrasunetelor

- Posibilitatea de a curăța automat lama, între fiecare nou produs, pentru a evita contaminarea, cum ar fi bacterii sau alergeni prin tăiere 

- Se spala si este ușor de întreținut 

- Precizie mare cu scanare 3D pentru feliere/portionare la greutate fixă 

- Mașini compacte și scalabile pe nevoile dumneavoastra 

- Felierea de mare viteză: 60 la 120 de curse / min a lamei 

- Pret foarte competitiv 

- Lamele păstrează ascuţimea lor mai mult decât lamele convenționale, crescând astfel productivitatea și reducerea costurilor de operare. 

- Tăiere optică perfectă

 

Ca întotdeauna cu mașini de tăiere cu ultrasunete, beneficiile și opțiunile pe care le veți găsi sunt, de exemplu: 

 - Suprafață tăiată perfect curată 

- Mașini compacte și calate pe nevoile dumneavoastra 

- Ușor de întreținut 

- Tăierea şi felierea extrem de regulat pentru roți sau blocuri de brânză 

- Cu scanare 3D se obtin greutati fixe cu o precizie de gram, raze X ca optiune pentru produse cu densitate diferita, 

- Nu se lipeşte de lama, de aceea tăierea de mare viteză este fezabilă, precum și cea de mare precizie (pentru că nu există deformări ale produsului în timpul tăierii), 

- Posibilitatea de a curăța automat lama, între fiecare produs, pentru a evita contaminarea prin tăiere, 

 Utilizarea ultrasunetelor în industria alimentară permite creșterea productivităţii și reduce costurile legate de întreținerea, curățarea și reglarea în comparație cu tehnicile tradiționale. 

Masina de tăiere cu ultrasunete este un echipamente care folosesc energia undelor cu ultrasunete pentru a performa activitate de tăiere, care este total alt mod de tăiere.

 Putem spune ca aproape nu există frecare și atingere între lama de tăiere și alimentele procesate, datorită marelui avantaj vibraţiilor ultrasonice de mare frecventa. Astfel, nu vor exista probleme ca in procesul de tăiere tradițional, cum ar fi că produsele alimentare se lipesc pe cuţit/lama la tăiere sau grosimea de tăiere a produselor alimentare este inegală și neregulată. În plus, datorită vibrației de înaltă frecvență, face mult mai ascuţit și mai rapid decât oricând înainte și nu mai este nevoie de a curăța lama de tăiere în procesul de tăiere, scurtează foarte mult tăierea și timpul de procesare a produselor alimentare, pentru a îmbunătăți precizia de tăiere a produse alimentare și de prelucrare a eficientă, ceea ce face ca produsele alimentaresa să arate mult mai bine (dpdv al marketingului). Atâta timp cât forța de tăiere aplicată este mica, pot fi făcute tăieri excelente.

 

Taierea produselor de patiserie

Comments

30.10.2018 21:30

Mihai Pintea

Buna ziua. Vreau un pret pentru masina de taiat prajiuturi cu jet de apa

30.04.2018 09:48

nicolae arvatu

buna ziua,
ma intereseaza o oferta de pret pentru masina de portionat cu jet de apa pentru cofetarie.
multumesc!

01.11.2017 18:13

mihut petrisor

Buna ziua un pret putem afla pentru erma 10p si erma600p Multumesc

06.06.2017 16:47

Vlad Niculici

Buna ziua,
As fi interesat de un aparat pentru portionat torturi Erma. Imi puteti trimite o oferta?
Multumesc anticpat