Linie productie diferite tipuri de branzeturi < 20.000 l

Aceasta linie poate porni de la o capacitate de minim 400 l lapte/lot si se poate mari pana la 20.000 l, prin adaugarea de vane deschise, care au capacitatea de 400 l. Aceste vane deschise sunt basculante (conectare la aer comprimat) pe roti, putindu-se deplasa cu usurinta in zona de procesare sau in zona de spalare.

In functie de marirea capacitatii de prelucrare se pot adauga astfel de vane deschise. Marele avantaj pentru lucrul cu vane deschise pentru productia de telemea/feta este aceea ca coagulul este taiat o singura data longitudinal si apoi transversal, astfel incat randamentul dintre produsul finit (telemea) si cantitatea de lapte utilizata la procesare este cat mai mare. “Bobul” de coagul nu se sparge la taieri repetate, asa cum este in vanele inchise!

Necesar linie producerea branzei telemea:

- vane deschise 400 l pe roti, harpe de taiere

- jgheab pentru transferul coagulului din vane in formele bloc

- masa de lucru cu banda si colectare zer

- form bloc 2 x 5 buc  sau 2x 6 buc( 220 x 110 x 100 mm)

- inaltatoare pentru formele bloc

- dispozitiv de intoarcere a stivei de forme bloc

- cutii de maturare si sarare telemea sau vana de saramurare

 

Cutii maturare/stocare/sarare branzeturi

                    8 buc. telemea  220x110x100 mm 

 

Beneficiile cutiilor de sarare si maturare cu capac: 

- sunt usor de spalat si igienizat

- ocupa spatiu redus dupa spalare, acestea putind fi stivuite una in alta

- sunt realizate din material plastic conform cu normele europene

- usor de manipulat

- paletizare/stivuire pe trei nivele

- capacul se poate inchide/ deschide de 50 ori 

- capac special care se inchide/deschide foarte usor ("click")

- capacul are stiatii pe interior asftfel incat bucatile de telemea sa ramana scufundate in saramura

- in cutie incap 8 bucati, cate 2 pe 4 nivele (dimensiune bucata telemea 220 x110 x110 mm)

- capacul este astfel realizat incat sa poata fi elibetat gazul rezultat in timpul maturarii

 

Linie tehnologica de procesare a branzeturilor < 100.000 l

Aceasta linie este compusa din vane deschise ( 1.500 l), pompa "gravitationala" sau "U", dispozitiv de separare a coagulului de zer, forme bloc, dispozitiv de intoarcere stiva de forme bloc, cutii de sarare/maturare si masina de spalat forme le bloc. Linia este recomandata pentru capacitati de procesare intre 20.000 -100.000 l lapte/lot.

Necesar linie producere a branzei telemea:

- vane deschide de max. 1.500 l ( ideal 1.000 l pentru a mentine acelasi pH pe durata formarii coagulului) care sunt pozitionate la inaltimi variabile

- pompa "gravitationala U" care nu  sparge bobul de coagul si permite descarcarea coagulului din vane catre dispozitivul de separare a coagulului de zer

- dispozitiv semi-automat de separare a coagulului de zer printrun tambur rotativ si plan inclinat de alimentare a formelor bloc.

- forme bloc (2x5 sau 2x6 , dimensiunea 220x110x100 mm/ 2 - 2,2 kg) Formele bloc sunt prevazute cu gauri pe peretii laterali, astfel incat zerul sa se poata scurge.

- inaltatoare pentru formele bloc, necesare pentru a putea obtine calupuri cu inaltimi de 70-100 mm dupa scurgerea zerului din formele bloc

- dispozitiv de intoarcere si autopresare a stivei de forme bloc, astfel incat se obtin calupuri cu forme paralelipipedice, usor de portionat la gramaje prestabilite.

- cutii de maturare si sarare sau vana de saramurare ( + cusca rack  pentru imersie in saramura, macara manipulare)

 

Avantaje:

- mare precizie a greutatii si formei branzeturilor

- reglarea greutatii medie a branzeturilor

- flexibilitate în greutate (conținut diferit de proteine în timpul anului)

- capacitate mai mare

- reducerea pierderilor din timpul umplerii

- curgere uniforma si delicata a coagulului in formele bloc

- randament mai mare, datorită folosirii vanelor  de capacitate mica si datorita taierii coagulului o singura dat cu harpele longitudinale si transversale

- mai putina “branza” in zer

- reducerea contaminarii cu bacterii in procesul tehnologic, ceea ce duce la marirea termenului de valabilitate a produsului

- necesar de forța de muncă redusa

- Camembert, Brie și Feta realizate pe aceeași instalație

 

Coagulator continuu

Coagulator pentru prepararea continua a coagulului pentru capacitate mai mari de 100.000 l /sarja, asigura o productie mare si o securitate a produsului final. Este foarte versatil in si se poate comuta in functie de tipul de branza dorit. 

Coagulatorul continuu este compartimentat pe diferite stadii de porcesare a laptelui, fiind dotat cu pereti mobili care separa diferitele etape ale procesului realizatii branzei telemea ( sau altor tipuri de branzeturi). 

Cu tehnologia de coagulare continua se obtine cea mai buna standardizarea a produsului si a randamentului prin tăiere optimă prin manipularea ușoară si sensibila a coagulului. 

Coagulatorul este divizat in celule/ compartimente de lucru prin inserarea de pereti despartitori.

Banda semicilindrica  se deplaseaza fara vibratie si este in permanenta curatata la cald inaintea alimentarii cu lapte. Compartimentele create minimizeaza vibratiile  de inaintare a benzii in pregatirea coagulului. Banda transportoare este mulata dupa profilul peretilor despartitori astfel incat nu permite amestecarea continutului fiecarui compartiment.

Fiecare pas tehnologic este urmat automat fara interventia omului. 

Avantaje:

- proces continuu

- inalta calitate si uniformitate a branzei

- usor de ajustat la diferite tehnologii

- proceduri de schimbare simple

- respecta toate normele de igiena

- sistem CIP de curatare a benzii, peretilor mobili

- sistem unic de taiere ce asigura un randament mare

- posibilitati multiple de tratare a coagulului dupa taiere

- consum minim de energie

Sistem de filtrare în flux transversal cu membrane tubulare

Sistemul permite de a efectua filtrarea complet automat a saramurii. Acesta este instalat pe roți și are dimensiuni mai mici, pentru a fi ușor de deplasat.


Acesta garantează o monitorizare constantă și controlul calității saramurii, minimizarea pierderii de sare și apă și se ajunge la o reducere a conținutului microbiologic, efectuarea unui proces la rece, fără substanțe suplimentare. Prin urmare, este posibil să se filtreze saramura nealterand caracteristicile sale.

Sistemul este proiectat pentru un debit de circa 1.500, 3.000,  6.000 litri / oră pentru a permite o filtrare pe săptămână.
În cazul funcționării continue  se păstrează calitatea saramurii în parametri predeterminati (claritate și stabilitate microbiologică).

Un sistem de filtrare de acest tip este o alternativă valabilă atât pentru sistemele de filtrare fosila sau pasteurizarea clasica a saramurii. Aceasta reduce costurile cu forței de muncă, consumul de energie și volumul de material rezidual eliminat.

Mașina este fabricat din oțel inoxidabil AISI 316 pentru părțile în contact cu saramură și pentru structura și este perfect igienizat.

Avantaje:

- pastreaza saramura limpedein aspect si limiteaza poluantii 9mucegari, drojdii)

- procesul de microfiltrare a saramurii duce la o reducere semificativa a cantitatii de deseuri care urmeaza sa fie eliminate

- monitorizare si control automat a calitatii saramurii, diminuand pierderea sarii si obtinand o reducere a continutului microbiologic

- reducerea drastica a timpului de munca necesare pentru pastrarea in conditii optime a baii de saramura

- scade costul pentru sarea folosita cat si costurile legate de intretinere

Comments

23.04.2019 14:20

nicoleta radu

Buna ziua

Ma intereseaza o oferta pt urmatoarele produse:

Vana saramurare
Crinta cu presare pneumatica si scurgere coagul